Receptura powstała w ścisłej współpracy z mieszkanką Seulu, która dbała o każdy szczegół w każdym etapie produkcji. Kimchi należy do najzdrowszych przekąsek na świecie. Ma bardzo specyficzny, ostry smak. Zawartość czosnku, imbiru oraz oryginalnych koreańskich przypraw zwalcza wirusy i wspomaga odporność.
Kimchi można jeść jako sałatkę do posiłku, idealne jest jako dodatek do kanapek, niezastąpione jako składnik placków warzywnych i risotta. Mocno sfermentowane kimchi doskonale nadaje się jako dodatek do ostrych i kwaśnych zup oraz różnego rodzaju gulaszy.
Po otwarciu kimchi należy przechowywać w temp. 1-3, maks. 6 stopni Celsjusza. W takich warunkach nasz produkt będzie nadawał się do spożycia nawet przed cały rok.
Ostrzeżenie o alergenach - Produkt zawiera pszenicę oraz sos rybny.
Wyrób kiszony, pasteryzowany.
Wyprodukowano w Polsce.
Skład:
Kapusta pekińska, czosnek, papryka gochugaru (2,5%), biała rzodkiew, cukier, sól morska, sos rybny, mąka pszenna, imbir
Wartości odżywcze (w 100g):
Wartość energetyczna 168kJ/40kcal
Tłuszcze 0,4 g
*w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
Węglowodany 8,0 g
*w tym cukry 2,5 g
Białko 1,8 g
Sól 2,7 g
-
ean135901641001737
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj się