Ekologiczne ziarno soi to jeden z najpopularniejszych produktów azjatyckich. Doskonale sprawdza się jako dodatek do dań jednogarnkowych, zup, potraw warzywnych, warzywno-mięsnych, sałatek. Rozdrobniona jest idealna do potraw mącznych, past, kotletów. Ziarno soi zawiera wysoką zawartość białka, stanowi podstawę diety wegetariańskiej i wegańskiej.
SKŁADNIKI
soja* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 8 godzin soję, gotować w lekko osolonej wodzie w proporcji 1:2,5 (1 porcja soi na 2,5 porcje wody) ok. 60 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1783 kJ / 427 kcal
Tłuszcz - 20 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 2,9 g
Węglowodany - 21 g,
w tym cukry - 7,3 g
Białko - 36 g
Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne, orzechy, sezam.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
-
Ilość w opakowaniu zbiorczym6
-
Żywność EkologicznaTAK
-
ean135907814663009
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj się