Sok bananowo-jabłkowy BIO:
BANAN: Banan jest bogatym źródłem witaminy C i B6, a także magnezu, potasu, żelaza i błonnika. Witamina B6 jest ważna dla zachowania ładnej skóry i włosów. Błonnik zawarty w bananach sprzyja obniżeniu poziomu cholesterolu i zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób serca .Ilość potasu regulującego ciśnienie krwi i gospodarkę wodną jest bardzo wysoka. Występujący magnez wpływa na funkcjonowanie mózgu, jest konieczny do skurczów mięśni, tworzenia kości i zębów i do regulowania wielu procesów życiowych. Banan działa moczopędnie, zapobiega tworzeniu się guzów, wrzodom żołądka. Uważany jest za lekkostrawne pożywienie dla dzieci i osób starszych z problemami trawiennymi.
JABŁKO: zawiera cukier, białka, witaminy C,B1,B2,PP prowitaminę A, kwas pantotenowy. Występujące kwasy organiczne jabłkowy i cytrynowy pobudzają pracę przewodu pokarmowego zwiększając wydzielenie soków trawiennych. Garbniki zawarte w jabłkach dezynfekują przewód pokarmowy, regulują trawienie i zapobiegają nadmiernej fermentacji w jelitach. Pektyny rozpuszczają cholesterol i odgrywają istotną rolę w zapobieganiu i leczeniu miażdżycy. Ponadto jabłka dostarczają organizmowi soli, wapnia, fosforu, potasu i magnezu. Jedzenie jabłek zapobiega także wielu chorobom: nadciśnieniu tętniczemu, nowotworom jelita grubego i sklerozie.
SKŁAD:
Przecier z bananów ekologicznych 50%, sok z ekologicznych jabłek 50%. Tłoczony nie z koncentratu.
-
Ilość w opakowaniu zbiorczym6
-
Żywność EkologicznaTAK
-
Produkt NaturalnyTAK
-
ean135907752683244
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj się