Sok marchwiowo-jabłkowy BIO:
MARCHEW: Zawiera witaminy B1, B2, PP, K i C i mikroelementy, jej najcenniejszym składnikiem jest jednak beta-karoten, czyli prowitamina A, która odpiera ataki bakterii i wirusów oraz poprawia wzrok. Spożywanie zapobiega nowotworom, chorobom serca i przedwczesnemu starzeniu się. Marchew dostarcza ważnych związków mineralnych, takich jak wapń, żelazo, fosfor, miedź, cynk, molibden, magnez, jod oraz potas – to im właśnie zawdzięczmy jędrne ciało, piękną cerę i karnację skóry oraz zdrowe mocne włosy i paznokcie. Jabłko: Zawiera cukier, białka, witaminy C,B1,B2,PP prowitaminę A, kwas pantotenowy.
JABŁKO: Jabłko: zawiera cukier, białka, witaminy C,B1,B2,PP prowitaminę A, kwas pantotenowy. Występujące kwasy organiczne jabłkowy i cytrynowy pobudzają pracę przewodu pokarmowego zwiększając wydzielenie soków trawiennych. Garbniki zawarte w jabłkach dezynfekują przewód pokarmowy, regulują trawienie i zapobiegają nadmiernej fermentacji w jelitach. Pektyny rozpuszczają cholesterol i odgrywają istotną rolę w zapobieganiu i leczeniu miażdżycy. Ponadto jabłka dostarczają organizmowi soli, wapnia, fosforu, potasu i magnezu. Jedzenie jabłek zapobiega także wielu chorobom: nadciśnieniu tętniczemu, nowotworom jelita grubego i sklerozie.
SKŁAD:
Sok z ekologicznej marchwii 50%, sok z ekologicznych jabłek 50%. Tłoczony nie z koncentratu.
-
Ilość w opakowaniu zbiorczym6
-
Żywność EkologicznaTAK
-
Produkt NaturalnyTAK
-
ean135907752683510
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj się