Ekologiczny Baton z Czekolady Mlecznej Bez Cukru
Pyszny baton z ciemnej czekolady bez dodatku cukru.
Skład
Miazga kakaowa*, substancja słodząca: erytrytol*; napój ryżowy w proszku*, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyna słonecznikowa*
*Surowce pochodzące z upraw ekologicznych
Masa kakaowa min. 70%
Wartości Odżywcze
Wartość energetyczna 1961kJ/477kcal
Tłuszcz 39 g W tym: Kwasy tłuszczowe nasycone 25 g
Węglowodany 41 g W tym: -cukry 4,0 g -alkohole wielowodorotlenowe (poliole) 22 g
Błonnik 11 g
Białko 5,5 g
Sól 0,10 g
O Super Fudgio
Nasza przygoda zaczęła się w roku 2017, kiedy światło dzienne ujrzały pierwsze wegańskie i ekologiczne krówki o smaku toffi i kakao. Szturmem zdobyły serca konsumentów, a my stworzyliśmy kolejne smaki, których na dzisiaj jest aż 6. Wegańskie, oparte na mleku kokosowym i cukrze kokosowym, bez glutenu i na składnikach pochodzących wyłącznie z upraw ekologicznych.
Kolejnym krokiem w rozwoju marki było wprowadzeniem na rynek nowych, słodkich kategorii: kremy w słoikach, czekolady, batony, kremy w tubkach, bakalie w czekoladzie, chrupki, draże czekoladowe czy produkty śniadaniowe w postaci ekologicznych poduszeczek zbożowych i płatków kukurydzianych.
Wszystkie posiadają certyfikację ekologiczną, charakteryzują się krótkim, zrozumiałym dla konsumenta składem, są wegańskie i pozbawione glutenu. Co ważne, w produkcji swoich łakoci stawiamy na surowce pochodzące wyłącznie z upraw ekologicznych, przykładając ogromną wagę do tego, aby miały one także korzystny wpływ na nasz organizm, stąd m.in. w składach wykorzystujemy: syrop ryżowy, błonnik z akacji i białko słonecznika.
Na szczególną uwagę zasługuje fakt, że nasze słodycze pozbawione są oleju palmowego, syropu glukozowo-fruktozowego i innych ulepszaczy, które nie tylko niekorzystnie wpływają na nasze zdrowie, ale są również ogromnym zagrożeniem dla naszego środowiska.
-
Alergie i AlergenyBez cukru
Bez glutenu -
Żywność EkologicznaTAK
-
Gluten FreeTAK
-
Oil Palm FreeTAK
-
Odpowiednie dla weganTAK
-
ean135903205740960
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj się