SKŁADNIKI
płatki owsiane pełnoziarniste (bezglutenowe)*, pestki dyni*, nasiona słonecznika*, mielone siemię lniane*, sezam*, siemię lniane*, nasiona chia - szałwia hiszpańska (Salvia hispanica)*, płatki jaglane pełnoziarniste*, mielone łuski babki jajowatej*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Mieszanka do wypieku bezglutenowego chleba z pełnoziarnistą mąką owsianą i nasionami.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1189 kJ / 286 kcal
Tłuszcz: 17 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g
Węglowodany: 17 g w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 8,1 g
Białko: 12 g
Sól: 0,91 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zawartość opakowania zalać 550 ml wrzącej wody i wymieszać. Pozostawić do wyrośnięcia przez 20 minut, następnie uformować chleb i położyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub włożyć do foremki. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez 70 minut (górna i dolna grzałka).
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
-
Alergie i AlergenyBez cukru
Bez glutenu
Bez jajek -
Ilość w opakowaniu zbiorczym6
-
Żywność EkologicznaTAK
-
Produkt NaturalnyTAK
-
Gluten FreeTAK
-
Odpowiednie dla weganTAK
-
ean134015637827339
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj się