compare Porównaj (0)

Nie masz konta?

Zarejestruj się
Mieszanka do gofrów i naleśników bez glutenu BIO, 200 g, Bauck Hof
search

SKŁADNIKI

mąka ryżowa*, mąka ryżowa pełnoziarnista*, skrobia z tapioki*, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winnian monosodowy, skrobia kukurydzina*), sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt nie zawiera cukrów.

OPIS

Mieszanka do przygotowania bezglutenowych gofrów lub naleśników. 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna: 1526 kJ / 360 kcal

Tłuszcz: 1,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g

Węglowodany: 79 g w tym cukry: 0,1 g

Błonnik: 2,0 g

Białko: 7,1 g

Sól: 0,65 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

GOFRY:

Rozbić 2 jajka do miski, dodać zawartość opakowania, 75 g miękkiego masła, 80 g cukru i 200 ml mleka i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji ciasta. Natłuścić gofrownicę, wlać ciasto i upiec gofry.

NALEŚNIKI:

Zawartość opakowania wymieszać z 3 jajkami i 300 ml mleka do uzyskania gładkiej konsystencji ciasta i nakładać porcjami na natłuszczoną patelnię. Smażyć na średnim ogniu z obu stron.

DANIE WEGAŃSKIE:

zamiast jajek i mleka użyć 300 ml napoju sojowego (lub zbożowego) lub 200 g jogurtu sojowego.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze

Zaloguj się
Nowy
  • Alergie i Alergeny
    Bez cukru
    Bez glutenu
    Bez jajek
  • Ilość w opakowaniu zbiorczym
    6
  • Żywność Ekologiczna
    TAK
  • Produkt Naturalny
    TAK
  • Gluten Free
    TAK
  • ean13
    4015637826554

Mieszanka do gofrów i naleśników bez glutenu BIO, 200 g, Bauck Hof

Mieszanka do przygotowania bezglutenowych gofrów lub naleśników. 

Zobacz także

Ładowanie...