SKŁADNIKI
mąka ryżowa razowa*, skrobia kukurydziana*, mąka ryżowa*, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winnian monosodowy, skrobia kukurydziana*), mielone łupiny babki jajowatej*, syrop ryżowy w proszku*, zakwas z komosy ryżowej w proszku* (mąka z komosy ryżowej*, mąka ryżowa, kultury starterowe), sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Mieszanka do przygotowania bezglutenowego ciasta na pizzę.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1436 kJ / 339 kcal
Tłuszcz: 1,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 75,6 g w tym cukry: 2,2 g
Białko: 4,2 g
Sól: 2,1 g
Błonnik: 3,5 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Nagrzać górną i dolną grzałkę piekarnika do 225 stopni C. Zawartość opakowania wymieszać mikserem ręcznym (mieszadła) z 250 ml letniej wody i 2 łyżkami oliwy aż do uzyskania jednolitej konsystencji ciasta, Posypać ciasto skrobią spożywczą i rozwałkować równomiernie do kształtu blachy lub dwóch tortownic. Położyć dodatki według własnego wyboru i piec przez około 15-20 minut.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
-
Alergie i AlergenyBez glutenu
Bez jajek -
Ilość w opakowaniu zbiorczym6
-
Żywność EkologicznaTAK
-
Produkt NaturalnyTAK
-
Gluten FreeTAK
-
ean134015637827292
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj się