compare Porównaj (0)

Nie masz konta?

Zarejestruj się
Pszenica durum - nasiona na kiełki GEO, certyfikowane, 80g, Bavicchi
search

Pszenica Durum - ekologiczne, certyfikowane nasiona na kiełki GEO, 80g, Bavicchi

Badając historię upraw pszenicy firma Bavicchi odkryła, że uprawianą powszechnie we Włoszech na początku XX wieku odmianą była odmiana o nazwie "Cappelli". Ten rodzaj pszenicy rósł na wysokość nawet 180 cm! Później zastąpiła go niższa, ale bardziej produktywna odmiana "Creso". 

Firma Bavicchi podjęła działania w celu odzyskania wypartej odmiany. To zadanie zakończyło się powodzeniem dzięki tradycyjnym i naturalnym systemom poprawy genetycznej. Teraz możemy na nowo odkrywać doskonałą jakość i czystość pszenicy. Wyprodukowano ją dla Bavicchi w tym samym regionie Włoch, gdzie została stworzona i zbadana prawie 100 lat temu. Była testowana pod kątem specyficznej produkcji trawy pszenicznej: uzyskuje się z niej duże ilości dobrego jakościowo soku. 

Pszenica twarda może być kiełkowana i spożywana na 2 różne sposoby: po 2-3 dniach jako "kiełek pszenicy" lub po około 14 dniach jako "trawa pszeniczna", z której da się wycisnąć opisany powyżej sok. 

Dlaczego kiełki?

Kiełki to rośliny w najwcześniejszej fazie rozwoju. Każde nasionko zawiera składniki odżywcze niezbędne do wytworzenia pierwszych pędów rośliny:
witaminy, enzymy, składniki mineralne, cenne białka, tłuszcze oraz błonnik.

Bardzo łatwo je hodować, a ponadto są dostępne przez cały rok, również wtedy,
gdy trudno o świeże warzywa i owoce.

Czym wyróżniają się kiełki Bavicchi?

Nasiona kiełków można kupić bez problemu, ale nie zawsze mamy pewność, z jakiego źródła pochodzą i jak zostały pozyskane. Organiczne nasiona na kiełki GEO firmy Bavicchi są pozyskiwane z upraw przyjaznych środowisku, w których nie stosuje się chemicznych środków ochrony i nawozów sztucznych.
Ich jakość jest poddawana kontroli i potwierdzona certyfikatem.

Jak wysiewać

W celu wyhodowania kiełków pszenicy należy namoczyć nasiona w wodzie przez noc. Rano rozłożyć je równomiernie na tacach kiełkownicy. Następnie podlewać 2-3 razy dziennie, aż do całkowitego kiełkowania, które zwykle następuje po 2-3 dniach lub gdy korzenie osiągają długość 1-2 cm.
Aby wyhodować trawę pszeniczną, nasiona należy umieścić w glebie lub na zestawie do kiełkowania i codziennie podlewać, aż trawa osiągnie co najmniej 20 cm wysokości.

Przed spożyciem kiełki należy umyć. 

Smacznego!

Waga opakowania: 80g

Kiełki GEO to zdrowe żywienie dostępne dla każdego
niezależnie od pory roku!

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze

Zaloguj się
Nowy
  • Ilość w opakowaniu zbiorczym
    15
  • Żywność Ekologiczna
    TAK
  • ean13
    8003419018484

Pszenica durum - nasiona na kiełki GEO, certyfikowane, 80g, Bavicchi (ZCR0103)

Pszenica twarda może być kiełkowana i spożywana na 2 różne sposoby: po 2-3 dniach jako "kiełek pszenicy" lub po około 14 dniach jako "trawa pszeniczna", z której da się wycisnąć sok. 

Zobacz także

Ładowanie...