Fasola szparagowa Borlotto lingua di fuoco nano, eko nasiona do ogordu, 18g, Bavicchi
Karłowa, rustykalna odmiana, szeroko uprawiana ze względu na ogromną produkcję strąków o długości około 15cm. Zielone, nakrapiane czerwienią niedojrzałe strąki, można spożywać jak fasolkę szparagową. Marmurkowe ziarna można jeść świeże lub suszone. Wysiewać je należy po osiągnięciu dojrzałości, aby uniknąć tworzenia się na nich skorupy.
Wysiew
Nasiona fasoli należy sadzić na głębokość około 5-6 cm w rzędach oddalonych od siebie o 60 cm. Wysiewać od kwietnia do czerwca lub przy temperaturze 20°-28°C w glebie zdrowej, niezbyt zwięzłej. Dzięki skoncentrowanemu zbiorowi fasoli szparagowej możesz przedłużyć swój sezon wysiewając kolejne plony w odstępie 2-3 tygodni.
Zbiór
od maja do sierpnia
Liczba nasion na gram: 1-4
-
Ilość w opakowaniu zbiorczym10
-
ean138003419011195
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj się