Ekologiczna mąka kukurydziana otrzymana ze zmielonego ziarna kukurydzy. Jest produktem mającym szerokie zastosowanie kulinarne. Dobrze miesza się z innymi mąkami nadając im lekkości, dlatego polecana jest do wypieku ciast, babeczek, chleba, placków i wafli. Wypieki z mąki kukurydzianej mają piękną złotą barwę. Doskonale nadaje się również do panierowania, na tortille oraz jako dodatek do placków ziemniaczanych, deserów i puddingów. Służy jako zagęszczacz do zup i sosów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA
W 100 g Wartość energetyczna - 1629 kJ / 385 kcal Tłuszcz - 3,9 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g Węglowodany - 77 g, w tym cukry - 0,6 g Białko - 6,9 g Sól - 0 g
SKŁADNIKI
mąka kukurydziana* 100%
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SZCZEGÓŁY
Kraj producenta: Polska
Certyfikat bio: jest
Kraj pochodzenia składników: Polska
Inne: WEGETARIAŃSKI
-
ean135907814663801
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj się