SKŁADNIKI
migdały mielone (mąka migdałowa)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca. Charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem. Jest zaskakująco sycąca. Idealna do zagęszczania sosów i zup. Polecamy także jako alternatywę dla tradycyjnej mąki do wypieku ciast i pieczywa.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA
W 100 g Wartość energetyczna - 2544 kJ / 616 kcal Tłuszcz - 54 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,9 g Węglowodany - 5,4 g w tym cukry - 4,8 g Białko - 22 g Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SZCZEGÓŁY
Kraj producenta: Polska
Certyfikat bio: jest
Kraj pochodzenia składników: Włochy
Inne: WEGETARIAŃSKI
-
ean135907814668783
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj się