SKŁADNIKI
skrobia z korzenia kuzu szarego* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Skrobia z korzenia kudzu to ekologiczna alternatywa dla wszelkich zagęszczaczy potraw takich jak skrobia ziemniaczana, żelatyna czy siemię lniane. Świetnie nada się do zup, sosów i ciast.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
2-3 łyżki kuzu rozpuścić w 250 ml zimnej wody. Mieszać do rozpuszczenia i uzyskania jednolitej masy. Następnie dodać do potrawy i gotowac na małym ogniu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1428 kJ / 336 kcal
Tłuszcz - 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 84 g w tym cukry - 0 g
Błonnik - 0 g
Białko - 0 g
Sól - 0,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
-
Ilość w opakowaniu zbiorczym6
-
Żywność EkologicznaTAK
-
ean138713576173291
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj się