compare Porównaj (0)

Nie masz konta?

Zarejestruj się
search

Makaron Bezgutenowy kukurydziany, krajanka, Eko, 250g, Bartolini

Bezglutenowy makaron wyrabiany wyłącznie z ekologicznej mąki kukurydzianej. Stworzony został z myślą o osobach, które ze względów zdrowotnych lub dietetycznych unikają glutenu w swojej codziennej diecie. Odpowiedni dla wegan i wegetarian. Doskonała jakość surowców oraz know-how stosowany przy tłoczeniu i suszeniu makaronowego ciasta sprawiają, iż - mimo braku glutenu – kluseczki te doskonale trzymają kształt po ugotowaniu. Mają neutralny kolor i smak, dzięki czemu doskonale sprawdzą się jako zamiennik zwykłego makaronu we wszelkiego rodzaju zupach.

Skład

100% ekologiczna mąka kukurydziana (bezglutenowe)

Wartości odżywcze w 100g

wartość energetyczna 1504kJ/354kcal,

tłuszcz: 0,9g,

w tym kwasy tłuszczowe: 0,3g,

węglowodany: 76,5g,

w tym cukry: 0,5g,

błonnik: 0,8g,

białko: 9,6g,

sól: 0,01g

Sposób przyrządzenia

Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie (średni ogień), zgodnie z czasem podanym w ikonie garnka powyżej 4-5 min.) (100g makaronu na 1 litr osolonej wody). Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze

Zaloguj się
  • Alergie i Alergeny
    Bez cukru
    Bez glutenu
  • Ilość w opakowaniu zbiorczym
    10
  • Żywność Ekologiczna
    TAK
  • Gluten Free
    TAK
  • Odpowiednie dla wegan
    TAK
  • ean13
    5901902004606

Makaron Bezgutenowy kukurydziany, krajanka, Eko, 250g, Bartolini

Bezglutenowy makaron wyrabiany wyłącznie z ekologicznej mąki kukurydzianej. Stworzony został z myślą o osobach, które ze względów zdrowotnych lub dietetycznych unikają glutenu w swojej codziennej diecie. Odpowiedni dla wegan i wegetarian. 

Zobacz także

Ładowanie...