Makaron Bezglutenowy ryżowy, krajanka, Eko, 250g, Bartolini
Bezglutenowy makaron wyrabiany wyłącznie z ekologicznej mąki ryżowej. Stworzony został z myślą o osobach, które ze względów zdrowotnych lub dietetycznych unikają glutenu w swojej codziennej diecie. Odpowiedni dla wegan i wegetarian. Doskonała jakość surowców oraz know-how stosowany przy tłoczeniu i suszeniu makaronowego ciasta sprawiają, iż - mimo braku glutenu – kluseczki te doskonale trzymają kształt po ugotowaniu. Mają neutralny kolor i smak, dzięki czemu doskonale sprawdzą się jako zamiennik zwykłego makaronu we wszelkiego rodzaju zupach.
Skład
100% ekologiczna mąka ryżowa (bezglutenowa)
Wartości odżywcze w 100g
wartość energetyczna 1504kJ/354kcal,
tłuszcz: 0,9g,
w tym kwasy tłuszczowe: 0,3g,
węglowodany: 76,5g,
w tym cukry: 0,5g,
błonnik: 0,8g,
białko: 9,6g,
sól: 0,01g
Sposób przyrządzenia
Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie (średni ogień), zgodnie z czasem podanym w ikonie garnka powyżej 5-6 min.) (100g makaronu na 1 litr osolonej wody). Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.
-
Alergie i AlergenyBez cukru
Bez glutenu -
Ilość w opakowaniu zbiorczym12
-
Żywność EkologicznaTAK
-
Gluten FreeTAK
-
Odpowiednie dla weganTAK
-
ean135901902004552
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj się