compare Porównaj (0)

Nie masz konta?

Zarejestruj się
search

Makaron żytni, tagliatelle (gniazda nr 4), 250g, Eko, Bartolini

Makaron z żyta to połączenie prostoty makaronu i ziemistego smaku żyta. Świetna kompozycja, która otworzy Cię na nowe doznania smakowe i dostarczy moc błonnika i składników mineralnych takich jak mangan czy fosfor. Doskonałe rozwiązanie, szczególnie jeżeli dbasz o zdrowie lub idąc z duchem czasu redukujesz ilość spożywanej pszenicy. Zawarty w nim mangan przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Błonnik z kolei pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu jelit. Świetnie sprawdzi się jako zamiennik zwykłego makaronu, zarówno w tradycyjnych daniach obiadowych, jak i w zupach, gulaszach, sałatkach, czy w połączeniu z sosami szczególnie tymi, które tworzysz z dodatkiem grzybów, pieczonych warzyw, świeżych ziół, śmietanowych sosów czy chudego mięsa.

Składniki

mąka żytnia razowa typ 2000 (z upraw ekologicznych mielona na kamiennych żarnach). 

Produkt może zawierać jaja. 

Wartość odżywcza w 100g produktu

Wartość energetyczna 1420 kJ/337 kcal
Tłuszcz  1,5g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone  0,3g
Węglowodany  63g
w tym cukry  6,8g
Błonnik  16g
Białko  9,1g
Sól  0,01g

Sposób przygotowania

Przed spożyciem gotować około 5 min., przelać zimną wodą (100g makaronu na 1 litr osolonej wody).

Sposób przechowywania

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze

Zaloguj się
  • Alergie i Alergeny
    Bez cukru
  • Żywność Ekologiczna
    TAK
  • Kraj pochodzenia
    Polska
  • ean13
    5901902003890

Makaron żytni, tagliatelle (gniazda nr 4), 250g, Eko, Bartolini

Makaron z żyta to połączenie prostoty makaronu i ziemistego smaku żyta. Świetna kompozycja, która otworzy Cię na nowe doznania smakowe i dostarczy moc błonnika i składników mineralnych takich jak mangan czy fosfor.

Zobacz także

Ładowanie...