Makaron żytni, tagliatelle (gniazda nr 4), 250g, Eko, Bartolini
Makaron z żyta to połączenie prostoty makaronu i ziemistego smaku żyta. Świetna kompozycja, która otworzy Cię na nowe doznania smakowe i dostarczy moc błonnika i składników mineralnych takich jak mangan czy fosfor. Doskonałe rozwiązanie, szczególnie jeżeli dbasz o zdrowie lub idąc z duchem czasu redukujesz ilość spożywanej pszenicy. Zawarty w nim mangan przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Błonnik z kolei pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu jelit. Świetnie sprawdzi się jako zamiennik zwykłego makaronu, zarówno w tradycyjnych daniach obiadowych, jak i w zupach, gulaszach, sałatkach, czy w połączeniu z sosami szczególnie tymi, które tworzysz z dodatkiem grzybów, pieczonych warzyw, świeżych ziół, śmietanowych sosów czy chudego mięsa.
Składniki
mąka żytnia razowa typ 2000 (z upraw ekologicznych mielona na kamiennych żarnach).
Produkt może zawierać jaja.
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna | 1420 kJ/337 kcal |
Tłuszcz | 1,5g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3g |
Węglowodany | 63g |
w tym cukry | 6,8g |
Błonnik | 16g |
Białko | 9,1g |
Sól | 0,01g |
Sposób przygotowania
Przed spożyciem gotować około 5 min., przelać zimną wodą (100g makaronu na 1 litr osolonej wody).
Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
-
Alergie i AlergenyBez cukru
-
Żywność EkologicznaTAK
-
Kraj pochodzeniaPolska
-
ean135901902003890
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj się