Makaron żytni z pełnego ziarna, świderki, EKO, 400g, Bartolini
Pełnoziarnisty makaron uzyskany wyłącznie z nisko przetworzonych surowców ekologicznych zachowujących bogactwo wartości pełnego ziarna. Posiada wysoką zawartość błonnika i jest źródłem składników mineralnych takich jak fosfor i mangan, które przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz pomagają w utrzymaniu prawidłowego stanu kości. Makaron w tym kształcie jest mocno wyczuwalny pod zębem, dzięki czemu stanowi doskonały dodatek zarówno do sałatek, jak i zapiekanek czy dań z patelni.
Skład:
Mąka żytnia razowa typ 2000 (z upraw ekologicznych)
Wartość odżywcza w 100 g przed ugotowaniem:
Wartość energetyczna kJ 1420
kcal 337
Tłuszcz całkowity 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.3 g
Węglowodany przyswajalne 63 g
w tym cukry 6,8 g
Błonnik 16 g
Białko 9,1 g
Sól 0.01 g
Fosfor 250 mg (36%)*
Mangan 3.8 mg (190%)*
Oznaczenia w 100 g po ugotowaniu:
Fosfor 129 mg (18%)*
Mangan 1,4 mg (70%)*
Błonnik 8,0 g
*% dziennej referencyjnej wartości spożycia dla osoby dorosłej
-
Alergie i AlergenyBez cukru
-
Ilość w opakowaniu zbiorczym8
-
Żywność EkologicznaTAK
-
ean135901902003784
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj się