Makaron z zielonego groszku, świderki, EKO, 250g, Bartolini
Połączenie prostoty makaronu i głębokiego smaku zielonych strączków to bogata w białko kompozycja, która otworzy Cię na nowe doznania smakowe. Świetne rozwiązanie, szczególnie jeżeli dbasz o formę lub idąc z duchem czasu redukujesz ilość spożywanego glutenu. Doskonały zamiennik zwykłego makaronu, zarówno w sałatkach, jak i w zupach, zapiekankach czy w połączeniu z sosami i innymi daniami, szczególnie tymi, które tworzysz z dodatkiem serów, warzyw i świeżych ziół. Stanowi źródło kwasu foliowego, żelaza, fosforu oraz witaminy B1, która nie tylko pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu serca oraz w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego, ale też pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych. Jest również bogaty w białko, którego zawartość na 100 g makaronu wynosi aż 22 g. Dzięki temu jego spożycie pomaga w utrzymaniu i przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej, jak również pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.
Skład:
Mąka z groszku zielonego * (* certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g (po ugotowaniu):
Wartość energetyczna kJ 589
kcal 139
Tłuszcz całkowity 0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany przyswajalne 21 g
w tym cukry 1,2 g
Błonnik 4,6 g
Białko 9,7 g
Sól 0.01 g
Żelazo 3,2 mg (23 %*)
Fosfor 154 mg (22 %*)
Kwas foliowy 55,0 μg (28 %*)
Tiamina (Witamina B1) 0,20 mg (18 %*)
* % dziennej referencyjnej wartości spożycia witamin i składników mineralnych
-
Alergie i AlergenyBez cukru
-
Ilość w opakowaniu zbiorczym10
-
Żywność EkologicznaTAK
-
ean135901902002053
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj się