compare Porównaj (0)

Nie masz konta?

Zarejestruj się
Makaron z zielonego groszku, Świderki, EKO, 250g, Bartolini
search

Makaron z zielonego groszku, świderki, EKO, 250g, Bartolini

Połączenie prostoty makaronu i głębokiego smaku zielonych strączków to bogata w białko kompozycja, która otworzy Cię na nowe doznania smakowe. Świetne rozwiązanie, szczególnie jeżeli dbasz o formę lub idąc z duchem czasu redukujesz ilość spożywanego glutenu. Doskonały zamiennik zwykłego makaronu, zarówno w sałatkach, jak i w zupach, zapiekankach czy w połączeniu z sosami i innymi daniami, szczególnie tymi, które tworzysz z dodatkiem serów, warzyw i świeżych ziół. Stanowi źródło kwasu foliowego, żelaza, fosforu oraz witaminy B1, która nie tylko pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu serca oraz w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego, ale też pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych. Jest również bogaty w białko, którego zawartość na 100 g makaronu wynosi aż 22 g. Dzięki temu jego spożycie pomaga w utrzymaniu i przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej, jak również pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.

Skład:

Mąka z groszku zielonego * (* certyfikowany składnik ekologiczny)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g (po ugotowaniu):

Wartość energetyczna kJ 589

kcal 139

Tłuszcz całkowity 0,8 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g

Węglowodany przyswajalne 21 g

w tym cukry 1,2 g

Błonnik 4,6 g

Białko 9,7 g

Sól 0.01 g

Żelazo 3,2 mg (23 %*)

Fosfor 154 mg (22 %*)

Kwas foliowy 55,0 μg (28 %*)

Tiamina (Witamina B1) 0,20 mg (18 %*)

* % dziennej referencyjnej wartości spożycia witamin i składników mineralnych

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze

Zaloguj się
Nowy
  • Alergie i Alergeny
    Bez cukru
  • Ilość w opakowaniu zbiorczym
    10
  • Żywność Ekologiczna
    TAK
  • ean13
    5901902002053

Makaron z zielonego groszku, Świderki, EKO, 250g, Bartolini

Połączenie prostoty makaronu i głębokiego smaku zielonych strączków to bogata w białko kompozycja, która otworzy Cię na nowe doznania smakowe. Świetne rozwiązanie, szczególnie jeżeli dbasz o formę lub idąc z duchem czasu redukujesz ilość spożywanego glutenu. Doskonały zamiennik zwykłego makaronu, zarówno w sałatkach, jak i w zupach, zapiekankach czy w połączeniu z sosami i innymi daniami, szczególnie tymi, które tworzysz z dodatkiem serów, warzyw i świeżych ziół. Stanowi źródło kwasu foliowego, żelaza, fosforu oraz witaminy B1, która nie tylko pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu serca oraz w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego, ale też pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych. Jest również bogaty w białko, którego zawartość na 100 g makaronu wynosi aż 22 g. Dzięki temu jego spożycie pomaga w utrzymaniu i przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej, jak również pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.

Ładowanie...