Makaron z czerwonej soczewicy, świderki, EKO, 250g, Bartolini
Połączenie prostoty makaronu i głębokiego smaku czerwonej soczewicy to bogata w białko kompozycja, która otworzy Cię na nowe doznania smakowe. Świetne rozwiązanie, szczególnie jeżeli dbasz o formę lub idąc z duchem czasu redukujesz ilość spożywanego glutenu. Doskonały zamiennik zwykłego makaronu, zarówno w sałatkach, jak i w zupach, gulaszach, zapiekankach czy w połączeniu z sosami i innymi daniami, szczególnie tymi, które tworzysz z dodatkiem fasoli, kiełbas czy czerwonego mięsa. Stanowi źródło witaminy B1, manganu, żelaza, miedzi oraz kwasu foliowego, który nie tylko pomaga w prawidłowej produkcji krwi oraz w prawidłowej syntezie aminokwasów, ale też przyczynia się do wzrostu tkanek matczynych w czasie ciąży. Jest również bogaty w białko, którego zawartość na 100 g makaronu wynosi aż 26 g. Dzięki temu jego spożycie pomaga w utrzymaniu i przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej, jak również pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.
Skład:
Mąka z soczewicy czerwonej* (* certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g (po ugotowaniu)
Wartość energetyczna 682 kJ
kcal 161
Tłuszcz całkowity 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany przyswajalne 24 g
w tym cukry 1,0 g
Błonnik 4,0 g
Białko 12 g
Sól 0.01 g
Żelazo 3,7 mg (26 %*)
Mangan 0,47 mg (24 %*)
Miedź 0,43 mg (43 %*)
Kwas foliowy 61,3 μg (31 %*)
Tiamina (Witamina B1) 0,18 mg (16 %*)
-
Alergie i AlergenyBez cukru
-
Ilość w opakowaniu zbiorczym10
-
Żywność EkologicznaTAK
-
ean135901902002046
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj się