compare Porównaj (0)

Nie masz konta?

Zarejestruj się
Makaron z czerwonej soczewicy, Świderki, EKO, 250g, Bartolini
search

Makaron z czerwonej soczewicy, świderki, EKO, 250g, Bartolini

Połączenie prostoty makaronu i głębokiego smaku czerwonej soczewicy to bogata w białko kompozycja, która otworzy Cię na nowe doznania smakowe. Świetne rozwiązanie, szczególnie jeżeli dbasz o formę lub idąc z duchem czasu redukujesz ilość spożywanego glutenu. Doskonały zamiennik zwykłego makaronu, zarówno w sałatkach, jak i w zupach, gulaszach, zapiekankach czy w połączeniu z sosami i innymi daniami, szczególnie tymi, które tworzysz z dodatkiem fasoli, kiełbas czy czerwonego mięsa. Stanowi źródło witaminy B1, manganu, żelaza, miedzi oraz kwasu foliowego, który nie tylko pomaga w prawidłowej produkcji krwi oraz w prawidłowej syntezie aminokwasów, ale też przyczynia się do wzrostu tkanek matczynych w czasie ciąży. Jest również bogaty w białko, którego zawartość na 100 g makaronu wynosi aż 26 g. Dzięki temu jego spożycie pomaga w utrzymaniu i przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej, jak również pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.

Skład:

Mąka z soczewicy czerwonej* (* certyfikowany składnik ekologiczny)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g (po ugotowaniu)

Wartość energetyczna 682 kJ

kcal 161

Tłuszcz całkowity 0,9 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g

Węglowodany przyswajalne 24 g

w tym cukry 1,0 g

Błonnik 4,0 g

Białko 12 g

Sól 0.01 g

Żelazo 3,7 mg (26 %*)

Mangan 0,47 mg (24 %*)

Miedź 0,43 mg (43 %*)

Kwas foliowy 61,3 μg (31 %*)

Tiamina (Witamina B1) 0,18 mg (16 %*)

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze

Zaloguj się
Nowy
  • Alergie i Alergeny
    Bez cukru
  • Ilość w opakowaniu zbiorczym
    10
  • Żywność Ekologiczna
    TAK
  • ean13
    5901902002046

Makaron z czerwonej soczewicy, Świderki, EKO, 250g, Bartolini

Połączenie prostoty makaronu i głębokiego smaku czerwonej soczewicy to bogata w białko kompozycja, która otworzy Cię na nowe doznania smakowe. Świetne rozwiązanie, szczególnie jeżeli dbasz o formę lub idąc z duchem czasu redukujesz ilość spożywanego glutenu. Doskonały zamiennik zwykłego makaronu, zarówno w sałatkach, jak i w zupach, gulaszach, zapiekankach czy w połączeniu z sosami i innymi daniami, szczególnie tymi, które tworzysz z dodatkiem fasoli, kiełbas czy czerwonego mięsa. Stanowi źródło witaminy B1, manganu, żelaza, miedzi oraz kwasu foliowego, który nie tylko pomaga w prawidłowej produkcji krwi oraz w prawidłowej syntezie aminokwasów, ale też przyczynia się do wzrostu tkanek matczynych w czasie ciąży. Jest również bogaty w białko, którego zawartość na 100 g makaronu wynosi aż 26 g. Dzięki temu jego spożycie pomaga w utrzymaniu i przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej, jak również pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.

Ładowanie...