search
SKŁADNIKI
mąka kukurydziana* (80%), mąka ryżowa* (20%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Makaron bezglutenowy wytwarzany według specjalnej receptury, żeby uzyskać smak podobny do makaronu ze zwykłej pszenicy durum.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania ‚al dente’: 8/10 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1499 kJ / 353 kcal
Tłuszcz – 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,5 g
Węglowodany – 77 g
w tym cukry – 2 g
Błonnik – 1 g
Białko – 7 g
Sól – 0,05 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać łubin oraz soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nowy
-
Alergie i AlergenyBez glutenu
-
Żywność EkologicznaTAK
-
Gluten FreeTAK
-
ean138009004811522
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj się