Kiszonki i Fermentacje, Aleksander Baron, Wydawnictwo Pascal
Choć życia bez kiszonej kapusty i ogórków nawet nie potrafimy sobie wyobrazić, Aleksander Baron umie wyobrazić sobie życie znacznie bogatsze… Odkrywa kiszonki niepowtarzalne, zaskakujące i po prostu piękne – pisze o książce Aleksandra Barona „Kiszonki i Fermentacje”, Jarosław Dumanowski – profesor UMK i wielki pasjonat dobrego jedzenia. Trudno się z nim nie zgodzić.
Szef kuchni warszawskiej restauracji Solec 44 nie tylko inspiruje oryginalnymi przepisami, które pozwalają nie tylko wydobyć z potraw nowe smaki, ale także wzbogacić je o właściwości zdrowotne bo jak wiadomo kiszenie i fermentacja to procesy, które takie właśnie właściwości potrafią uruchomić. Dynie kiszone, ocet z jabłek a może cytrusy kiszone w wędzonej soli? To zaledwie początek kiszonkowej przygody. „Kiszonki i Fermentacje” to jak pisze Sandor Ellix Katz (autor Sztuki Fermentacji), „praktyczny przewodnik omawiający proste techniki przygotowywania smakowitych i zdrowych kiszonek. Ważne nie tylko dla kuchni polskiej, ale i w kuchniach z całego świata.
FORMAT: 240 x 160
OPRAWA: miękka
WYDAWNICTWO: Pascal
LICZBA STRON: 240
-
ean139788381036573
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj się