Wegańska Kuchnia Polska to ksiażka kucharska dla tych, którzy odżywiają się w stylu vege, ale lubią tradycyjne, polskie smaki. A może chcesz zmniejszyć ilość mięsa w diecie, nie rezygnując z klasycznych dań? To możliwe a ta książka jest właśnie dla Ciebie! Nie musisz zapominać o znanych Ci smakach rezygnując z mięsa. Weganizm jest pełen smaku, daje lekkość i szczęście.
Wegańska Kuchnia Polska to 64 przepisy podzielone na 7 grup: ZUPY – KLUSKI, PIEROGI, NALEŚNIKI – ZAMIENNIKI MIĘSA – GULASZE, KAPUSTY – PASZTETY I PASTY – DODATKI, PRZYSTAWKI, SAŁATKI – DESERY.
Tradycyjne polskie potrawy w bezmięsnej wersji. To da się zrobić
Z Wegańską Kuchnią Polską przyrządzisz potrawy, które wydawałoby się nie mają racji bytu bez składników odzwierzęcych. Nic bardziej mylnego. Edyta Stępczyńska odczarowuje je i komponuje na nowo tak, aby smakowały tradycyjnie “jak u mamy” a jednocześnie nie bazowały na składnikach odzwierzęcych.
W Wegańskiej Kuchni Polskiej znajdziesz m.in. przepisy na potrawy takie jak:
- rosół
- gulaszowa
- kopytka
- kotlety mielone
- kotlet a la schabowy
- kotlet a la devolaiile
- pulpety
- gołąbki
- gulasz
- pasztet
- budyń
- kisiel
- wegański majonez
Autorka o książce
Spisując te przepisy wierzyłam w to, że dzięki nim obudzisz w sobie chęć do przygotowywania potraw prostych i nieskomplikowanych. Potraw, które gościły i goszczą na Polskich stołach. Z jedną, ale zasadniczą różnicą. Moje przepisy różnią się od tych tradycyjnych tym, że są przygotowane bez składników odzwierzęcych.
Tworzenie wegańskiego jedzenia jest nie tylko moim hobby, ale stało się moją pracą i pasją. Uwielbiam karmić ludzi i dowiadywać się, że to co robię ma sens i wpływa korzystnie na moich klientów i przede wszystkim im smakuje. Ta książka to zapis mojej codziennej pracy i doświadczeń podczas przygotowywania wegańskiego cateringu. Każdy przepis jest przetestowany. Do zdjęć nie wynajęłam profesjonalnego fotografa i stylisty potraw – zdałam się tu na własną intuicję i maksymalną szczerość. Jedz na zdrowie!
5 powodów, dla których warto sięgnąć po książkę „Wegańska Kuchnia Polska”
- Zawiera 64 przepisy na dnia kuchni roślinnej.
- Jest opracowana w sposób zrozumiały i ciekawy.
- Autorka ma duże doświadczenie w przygotowywaniu dań bezmięsnych. Prowadzi bloga zakreconywegeobiad oraz kanał na YouTube.
- Dania zawarte w książce można przygotować ze składników, które znajdują się w naszych kuchniach lub które bez problemu kupić można na lokalnym targowisku.
- Książka jest lekka i poręczna, na pewno znajdzie się dla niej miejsce w każdej kuchni. Ma też miejsce na notatki.
format b5 | liczba stron 160 | oprawa miękka ze skrzydełkami | papier Munken
-
ean139788363537517
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj się