compare Porównaj (0)

Nie masz konta?

Zarejestruj się
Wegańska Kuchnia Polska - Edyta Stępczyńska, Wyd. Gaj
search
Wegańska Kuchnia Polska - Edyta Stępczyńska, Wyd. Gaj
search
Wegańska Kuchnia Polska - Edyta Stępczyńska, Wyd. Gaj
search
Wegańska Kuchnia Polska - Edyta Stępczyńska, Wyd. Gaj
search
Wegańska Kuchnia Polska - Edyta Stępczyńska, Wyd. Gaj
search

Wegańska Kuchnia Polska to ksiażka kucharska dla tych, którzy odżywiają się w stylu vege, ale lubią tradycyjne, polskie smaki. A może chcesz zmniejszyć ilość mięsa w diecie, nie rezygnując z klasycznych dań? To możliwe a ta książka jest właśnie dla Ciebie! Nie musisz zapominać o znanych Ci smakach rezygnując z mięsa. Weganizm jest pełen smaku, daje lekkość i szczęście.

Wegańska Kuchnia Polska to 64 przepisy podzielone na 7 grup: ZUPY – KLUSKI, PIEROGI, NALEŚNIKI – ZAMIENNIKI MIĘSA – GULASZE, KAPUSTY – PASZTETY I PASTY – DODATKI, PRZYSTAWKI, SAŁATKI – DESERY.

Tradycyjne polskie potrawy w bezmięsnej wersji. To da się zrobić

Z Wegańską Kuchnią Polską przyrządzisz potrawy, które wydawałoby się nie mają racji bytu bez składników odzwierzęcych. Nic bardziej mylnego. Edyta Stępczyńska odczarowuje je i komponuje na nowo tak, aby smakowały tradycyjnie “jak u mamy” a jednocześnie nie bazowały na składnikach odzwierzęcych.

W Wegańskiej Kuchni Polskiej znajdziesz m.in. przepisy na potrawy takie jak:

  • rosół
  • gulaszowa
  • kopytka
  • kotlety mielone
  • kotlet a la schabowy
  • kotlet a la devolaiile
  • pulpety
  • gołąbki
  • gulasz
  • pasztet
  • budyń
  • kisiel
  • wegański majonez

Autorka o książce

Spisując te przepisy wierzyłam w to, że dzięki nim obudzisz w sobie chęć do przygotowywania potraw prostych i nieskomplikowanych. Potraw, które gościły i goszczą na Polskich stołach. Z jedną, ale zasadniczą różnicą. Moje przepisy różnią się od tych tradycyjnych tym, że są przygotowane bez składników odzwierzęcych.

Tworzenie wegańskiego jedzenia jest nie tylko moim hobby, ale stało się moją pracą i pasją. Uwielbiam karmić ludzi i dowiadywać się, że to co robię ma sens i wpływa korzystnie na moich klientów i przede wszystkim im smakuje. Ta książka to zapis mojej codziennej pracy i doświadczeń podczas przygotowywania wegańskiego cateringu. Każdy przepis jest przetestowany. Do zdjęć nie wynajęłam profesjonalnego fotografa i stylisty potraw – zdałam się tu na własną intuicję i maksymalną szczerość. Jedz na zdrowie!

5 powodów, dla których warto sięgnąć po książkę „Wegańska Kuchnia Polska”

  1. Zawiera 64 przepisy na dnia kuchni roślinnej.
  2. Jest opracowana w sposób zrozumiały i ciekawy.
  3. Autorka ma duże doświadczenie w przygotowywaniu dań bezmięsnych. Prowadzi bloga zakreconywegeobiad oraz kanał na YouTube.
  4. Dania zawarte w książce można przygotować ze składników, które znajdują się w naszych kuchniach lub które bez problemu kupić można na lokalnym targowisku.
  5. Książka jest lekka i poręczna, na pewno znajdzie się dla niej miejsce w każdej kuchni. Ma też miejsce na notatki.

format b5 | liczba stron 160 | oprawa miękka ze skrzydełkami | papier Munken

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze

Zaloguj się
Nowy
  • ean13
    9788363537517

Wegańska Kuchnia Polska - Edyta Stępczyńska, Wyd. Gaj

Odżywiasz się w stylu vege, ale lubisz tradycyjne, polskie smaki? A może chcesz zmniejszyć ilość mięsa w diecie, nie rezygnując z klasycznych dań? To możliwe a ta książka jest właśnie dla Ciebie! Nie musisz zapominać o znanych Ci smakach rezygnując z mięsa. Weganizm jest pełen smaku, daje lekkość i szczęście.

Wegańska Kuchnia Polska to 64 przepisy podzielone na 7 grup:

  • ZUPY
  • KLUSKI, PIEROGI, NALEŚNIKI
  • ZAMIENNIKI MIĘSA
  • GULASZE, KAPUSTY
  • PASZTETY I PASTY
  • DODATKI, PRZYSTAWKI, SAŁATKI
  • DESERY.

Zobacz także

Ładowanie...