Katarzyna Kosmala przygotowała 70 przepisów z wykorzystaniem 21 ziół, które uprawia w swoim ogrodzie. Każda z receptur zaprezentowana jest w przejrzysty sposób. Krok po kroku, dowiesz się, co masz robić, aby cieszyć się doskonałym smakiem.
Wielu osobom zioła kojarzą się z syropami, herbatkami i wykorzystaniem w kuracjach. Tymczasem mają one olbrzymi potencjał kulinarny. Umiejętnie wykorzystane, wzbogacają smak, podkręcają aromat a nierzadko dodają potrawie także właściwości prozdrowotnych.
- Babka z kandyzowanym arcydzięglem,
- chlebek z masełkiem bazyliowo-czosnkowym,
- dżem truskawkowy z kwiatami czarnego bzu
- dorsz pieczony w cząbrze
A jakie są Twoje ulubione Ziołowe Smaki?
Katarzyna Kosmala - pasjonatka gotowania i fotografii kulinarnej. Ukończyła rolnictwo w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego. Studiowała także na Uniwersytecie fur Bodenkultur w Wiedniu na kierunku rolnictwo ekologiczne. Prowadzi bloga: www.rodzinne-gotowanie.pl
oprawa: miękka ze skrzydełkami liczba stron: 160 format: B5
-
ean139788363537524
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj się