compare Porównaj (0)

Nie masz konta?

Zarejestruj się
Masło migdałowe prażone, bezglutenowe, 185g, Primavika
search

Masło migdałowe prażone, bezglutenowe, 185g, Primavika

Remedium dla organizmu                                                                   

Pasta z prażonych migdałów zawiera aż 99% migdałów. Jest znakomitym dodatkiem do wielu dań. Nie zawiera:

  • cukru,
  • glutenu.

Masłem migdałowym możecie posmarować świeży żytni chleb, przełożyć powidłami śliwkowymi i zabrać ze sobą w drogę jako energetyczną przekąskę. Spróbujcie też wersji wytrawnej: dodatek masła migdałowego może zmienić zwykłe warzywne leczo w wykwintne danie.

Jeśli czujesz się nieswojo, jesteś osłabiony i zmęczony to znak, że potrzebujesz czegoś, co postawi Cię na nogi! Masło migdałowe będzie bardzo dobrym pomysłem: zawiera mnóstwo dobrej energii pochodzącej z wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, wapnia, cynku, magnezu, potasu wzmacniającego serce, witaminy B2 oraz cennego przeciwutleniacza: witaminy E. Magnez redukuje objawy przemęczenia i nadmiernego stresu, działa wspólnie z witaminą B2. Walkę z przeziębieniem wspomoże również obecność argininy oraz prozdrowotnych flawonoidów.  

Czy wiesz, że...?

Migdały jako jedyne z orzechów posiadają właściwości alkalizujące? Zakwaszony organizm reaguje przewlekłym zmęczeniem. Jeśli chcecie pozbyć się z tego stanu włączcie do diety kremowe masło. Może w postaci jaglanki z jego dodatkiem? 
Orzechy nerkowca oraz migdały wykazują najsłabsze działanie alergizujące wśród orzechów. Dlatego spożywanie migdałów poleca się kobietom w ciąży oraz matkom karmiącym, gdyż zawierają dużo żelaza, neutralizują objawy zgagi i wspomagają laktację.

Skład:

PASTA Z PRAŻONYCH MIGDAŁÓW
Prażone migdały 99%, sól morska.
Produkt może zawierać sezam, soję i inne orzechy.
Olej z orzechów na powierzchni pasty jest zjawiskiem naturalnym.
Masa netto: 185g.

Tabela wartości odżywczych w produkcie

LpWartość odżywcza produktuw 100 gw porcji (25 g)% RWS* w porcji (25 g)
1 Wartość energetyczna 2543 kJ / 615 kcal 636 kJ / 154 kcal 8%
2 Tłuszcz 52 g 13 g 19%
3 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,1 g 1,0 g 5%
4 Węglowodany 10 g 2,5 g 1%
5 w tym cukry 4,8 g 1,2 g 1%
7 Błonnik 11 g 2,7 g -
8 Białko 21 g 5,2 g 10%
9 Sól 0,63 g 0,16 g 3%

*RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie zawiera 7 sugerowanych porcji produktu.

Primavika

 Proste składy

Produkty, które przekazujemy w Wasze ręce zawierają proste składy, bez zbędnych dodatków. Tworzymy je z sercem i pasją, w oparciu o oryginalne i autorskie receptury. Dzięki temu, nasze wyroby cechuje wyjątkowy i naturalny smak.

 Tylko naturalne składniki

Nasze produkty przygotowujemy używając wyłącznie naturalnych składników. Nie znajdziecie w nich sztucznych konserwantów, barwników i aromatów oraz wzmacniaczy smaku. Nasza żywność jest także wolna od GMO.

Wysoka jakość

Dbamy o to, by każdy składnik naszego produktu był jak najwyższej jakości. Warzywa i owoce są starannie zbierane i selekcjonowane w pierwszej kolejności przez lokalnych rolników z certyfikowanych upraw. My natomiast, zanim zamkniemy je w słoiku, wielokrotnie poddajemy je szczegółowej kontroli.

 Szklane opakowanie

Nasza żywność umieszczana jest w szklanych opakowaniach, które mają pozytywny wpływ na środowisko i są najbezpieczniejsze dla surowca. Ponadto stosowany przez nas proces pasteryzacji sprawia, że zamknięte w słoikach produkty na długo zachowują termin przydatności, bez konieczności dodawania sztucznych konserwantów.

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze

Zaloguj się
Nowy
  • Alergie i Alergeny
    Bez cukru
    Bez glutenu
  • Ilość w opakowaniu zbiorczym
    6
  • Gluten Free
    TAK
  • Viva dla Wegetarian i Wegan
    TAK
  • W szklanym opakowaniu
    TAK
  • ean13
    5900672300857

Masło migdałowe prażone, bezglutenowe, 185g, Primavika

Pasta z prażonych migdałów zawiera aż 99% migdałów. Jest znakomitym dodatkiem do wielu dań. Nie zawiera:

  • cukru,
  • glutenu.

Masłem migdałowym możecie posmarować świeży żytni chleb, przełożyć powidłami śliwkowymi i zabrać ze sobą w drogę jako energetyczną przekąskę. Dodatek masła migdałowego może zmienić zwykłe warzywne leczo w wykwintne danie.

Zobacz także

Ładowanie...