Kombucha Z ACEROLĄ I IMBIREM, bezglutenowa, BIO, 330 ml, VIGO
Kombucha ta jest mieszanką puree z owoców aceroli z amazońskiego lasu deszczowego z północy Brazylii i imbiru z peruwiańskiej prowincji Pichanaki. Skomponowany z najlepszych produktów, napój warzymy w niewielkich partiach zachowując jego rzemieślniczy charakter. Delikatnie musująca. Butelka o objętości 330 ml zawiera 84 mg witaminy C, co pokrywa 105 % dziennego zapotrzebowania na witaminę C przez osobę dorosłą. Wysoka zawartość witaminy C.
SKŁADNIKI
woda filtrowana, fermentowana herbata* (woda, glukoza*, fruktoza*, herbata*, ocet jabłkowy*, kultury kombuchy), nierafinowany cukier trzcinowy*, dwutlenek węgla, przecier z aceroli* (1,7 %), ekstrakt imbiru* (0,3 %) (* certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna - 88 kJ/21 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 4,5 g
w tym cukry - 4,3 g
Białko - 0 g
Sól - 0 g
Witamina C - 25 mg (31 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)
UWAGA
Nie zawiera alkoholu. Pić schłodzone.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Produkt nie wymaga przechowywania w lodówce. Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu.
-
Alergie i AlergenyBez glutenu
-
Ilość w opakowaniu zbiorczym8
-
Żywność EkologicznaTAK
-
Gluten FreeTAK
-
ean135902768514308
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj się