Zielona herbata Matcha w proszku, ekologiczna, BIO, 50 g, AROMANDISE
Ta sproszkowana zielona herbata Matcha to dietetyczny skarb pochodzący z sadów regionu Uji, najbardziej prestiżowego terenu, w którym znajdują się liście najwyższej jakości.
Jest to uniwersalna Matcha, która charakteryzuje się słodyczą, intensywnością zieleni i wreszcie niską goryczką. Jej zapach jest świeży i kwiatowy, a smak zrównoważony pomiędzy goryczką a umami. Jej smak sprawia, że jest to idealna Matcha do wszelkiego rodzaju przetworów: ciastek, zimnych lub gorących napojów, latte, lodów...
Wytwarzana z liści drugiego zbioru, produkowana jest na plantacjach pod osłonami. Aby zwiększyć zawartość aminokwasów w liściach, takich jak słynna L-teanina, rośliny herbaty uprawia się w cieniu przez 3 tygodnie przed zbiorami.
Matcha ma właściwości stymulujące i orzeźwiające, które pomagają przeciwstawić się zmęczeniu fizycznemu i psychicznemu. Ta zielona herbata Matcha, uprawiana w Uji w Japonii, historycznej krainie japońskiej zielonej herbaty, jest uprawiana z ojca na syna od pokoleń.
Pochodzi z odmian: Yabukita, Saemidori, Okumidori, Fushun.
Organiczne Japońskie Herbaty zapraszają do podróży do krainy wschodzącego słońca pełnej smaków i zapachów. Odkryj tradycje Uji.
Więcej o tej herbacie
Ta zielona herbata Matcha jest wytwarzana z młodych, najwyższej jakości liści herbaty Gyokuro, które zostały poddane parzeniu, następnie wysuszone i zmielone na proszek.
Pochodzi z prestiżowego terroiru Uji, które produkuje najbardziej znane herbaty w Japonii. Od sadu po Twoją filiżankę był przedmiotem skrupulatnej pielęgnacji.
Nasze organiczne japońskie herbaty
Organiczne japońskie herbaty AROMANDISE są uprawiane w regionie Uji w Japonii przez rodzinę Nagata. Region ten jest synonimem wysokiej jakości herbat.
Składniki
Zielona herbata Matcha w proszku*
*Produkt z upraw ekologicznych.
Nie zastąpi zróżnicowanej, zbilansowanej diety i zdrowego trybu życia. Zaleca się przestrzeganie zalecanych dawek. Zalecana dawka dla maksymalnych korzyści: 2,5 g zaparzanej zielonej herbaty dziennie (1 płaska łyżeczka to 1,74 g).
Produkcja
Suszenie liści, rozdrobnienie na proszek za pomocą młyna kamiennego.
Opakowanie
Pakowanie odbywa się na miejscu w Japonii, aby zagwarantować jego autentyczność i świeżość. Opakowanie zapewnia idealne warunki przechowywania oraz jest neutralny dla żywności.
Wskazówki dotyczące degustacji
- Gorący napój: zalej herbatę gorącą wodą (70°C). Dobrze wymieszaj.
- Ceremonia w stylu Matcha: Zalej herbatę ćwierć szklanki gorącej wody (70°C). Ubijaj trzepaczką, aż powstanie piana.
- Ciasto: Rozcieńczyć matchę w cieście naleśnikowym, ciastach, lodach itp.
- Napój: zalej herbatę lodowatą wodą lub mlekiem. Dobrze wymieszaj.
- Gotowanie: dodaj do ciasta na pączki lub wymieszaj z solą jako przyprawą.
Pomysł na przepis
Mrożona Matcha Latte
Składniki
- 1 łyżeczka sproszkowanej zielonej herbaty matcha
- 200 ml organicznego mleka sojowego
- 3 kostki lodu
Przygotowanie
- Do szklanki wsyp łyżeczkę sproszkowanej zielonej herbaty matcha, dodaj 200 ml organicznego mleka sojowego i wszystko wymieszaj.
- Dodaj kostki lodu do swojego przygotowania: im więcej, tym chłodniej!
- Prosty, skuteczny, pyszny i szybki napój!
-
Żywność EkologicznaTAK
-
ean133560467100042
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj się