Czarna herbata liściasta, English Breakfast, 50g, Brown House & Tea
Czarna herbata w stylu english breakfast, o głębokim i wyrafinowanym smaku. Autorska mieszanka czarnych herbat z czterech regionów.
Produkcja
Czarna herbata jest odmianą najsilniej fermentowaną, co przekłada się na smak i kolor naparu. Jest poddawana dość skomplikowanej obróbce. Pierwszy etap to więdnięcie liści na słońcu, następnie uszkadzanie ich struktury, aby umożliwić fermentację (utlenianie). Po wielogodzinnej, ręcznej fermentacji następuje suszenie. Ostatnim etapem jest gradacja, czyli określenie klasy liści.
Działanie
English Breakfast pobudza i wspomaga skupienie. Zawiera teinę (kofeinę), dlatego jest idealna jako alternatywa dla porannej lub drugiej kawy. Teina powoli wchłania się do organizmu, dlatego działa równie mocno, lecz znacznie dłużej. Czarna herbata oczyszcza organizm z toksyn, korzystnie wpływa na metabolizm i wzmacnia odporność. Jest bogata w antyoksydanty, witaminy i minerały.
Smak
English Breakfast charakteryzuje się głębokim i pełnym smakiem czarnej herbaty typu english breakfast. Lekko orzechowy, zdecydowany lecz nie cierpki. Idealna do urozmaicania różnymi dodatkami np.: po angielsku - mlekiem i słodyczą.
Składniki
Czarna herbata * (100%).
*z uprawy ekologicznej
Parzenie
standardowe | gongfu sha | |
herbata: | 2g | 4g |
temperatura: | 95°C | 98°C |
woda: | 180 ml | 100 ml |
czas: | 1-3 min. | 10 sekund (kolejne parzenia +5 sekund) |
-
Żywność EkologicznaTAK
-
ean135907766634027
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj się