Ekologiczne podgrzybki marynowane Runoland
Ekologiczne podgrzybki marynowane są chlubą i ozdobą naszej kuchni od wieków. Zwane popularnie czarnymi łebkami, są najczęściej kupowanymi grzybami marynowanymi.
Podgrzybki marynowane są bogate w:
-
węglowodany,
-
enzymy,
-
sole mineralne,
-
wapń,
-
fosfor,
-
żelazo,
-
witaminy D oraz B.
Świeże grzyby w 90% składają się z wody. Podgrzybki marynowane zawierają zaledwie 0,3% tłuszczu.
Ekologiczne podgrzybki marynowane marki RUNOLAND dostępne są w wersji Premium, przygotowanej z myślą o zaspokojeniu najbardziej wymagających smakoszy runa leśnego.
Grzyby marynowane Runoland
Grzyby marynowane to tradycyjna potrawa polskich stołów.
Jej receptura pozwala na długotrwałe przechowywanie grzybów zdatnych do jedzenia. Jest to najlepszy sposób na zatrzymanie smaków i niezwykłych aromatów jesieni.
Już nasze babcie dobrze wiedziały, że aby zwiększyć trwałość żywności, należy ją w odpowiedni sposób zamarynować. Do najbardziej cenionych i popularnych grzybów marynowanych należą borowiki, podgrzybki, kurki i opieńki. I to właśnie te grzyby pozyskiwane są do marynat Runolandu tylko z ekologicznie czystych rejonów: z lasów w których przez co najmniej 3 lata nie były stosowane żadne środki chemiczne. Dzięki temu mamy pewność, że grzyby marynowane firmy RUNOLAND są w pełni naturalne i zdrowe.
Jakość produktów jest systematycznie kontrolowana przez jednostkę certyfikującą EKOGWARANCJA.
Runoland
Runoland to lokalny, polski producent przetworów. Działa od 1992 roku w Górze w województwie dolnośląskim.
-
W produktach Runolandu znajdują się tylko naturalne składniki. Przetwory nie zawierają barwników czy aromatów. Dzięki minimalnej obróbce termicznej żywność użyta w produkcji zachowuje jakość i bogactwo witamin.
-
Dostawcami surowców są sprawdzeni, lokalni rolnicy. Dodatkowo jakość składników i produktów jest sprawdzana w przyzakładowym laboratorium.
-
Wyróżnikiem produktów słodkich Runoland jest wysoka zawartość owoców.
-
Część produktów w ofercie Runolandu jest ekologicznych, co oznacza, że spełniają dodatkowe wysokie kryteria jakości i sposobu uprawy składników.
Od roku 2005 posiadamy corocznie odnawiany certyfikat ekologiczny. Zapewnia on, że kupowane u nas produkty pochodzą z upraw rolnictwa ekologicznego, co wpływa na ich wysoką jakość.
Jednostką certyfikującą naszą przetwórnie jest najstarsza jednostka zajmująca się ekologią w Polsce: Ekogwarancja.
Ekologia to nie moda, to styl życia, dbałość o zdrowie i o środowisko, to myślenie o przyszłości w sposób dojrzały i odpowiedzialny. Właśnie te rzeczy skłoniły firmę Runoland do rozpoczęcia w naszym zakładzie przetwórstwa ekologicznego.
-
Żywność EkologicznaTAK
-
Oil Palm FreeTAK
-
ean135901641001386
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj się