Powidła śliwkowe BIO:
Ekologiczne powidła śliwkowe, bez cukru to idealne rozwiązanie dla osób chcących unikać w diecie jego dużej ilości. Naturalnie kwaskowa słodycz naszych powideł pochodzi ze starannie wyselekcjonowanych śliwek – węgierek których jakość kontrolujemy osobiście. Wyrazisty kolor gładka konsystencja , słodki smak i zachowane bogate wartości odżywcze ze skórki na kanapkę, do naleśników, wypieków czy herbaty w zimowe wieczory – nasze powidła sprawdzą się idealnie!
Śliwki poprawiają apetyt i działają korzystnie na trawienie. Zapobiegają zaparciom, a tym samym zmniejszają zagrożenie chorobą nowotworowym jelita grubego. To korzystne dla układu pokarmowego działanie śliwki zawdzięczają dużej zawartości pektyn (rodzaj błonnika). Razem z kwasami organicznymi, winowym i jabłkowym, działają one jak miotła na przewód pokarmowy i gromadzący się w komórkach tłuszcz oraz cholesterol. Dzięki rzadko występującej w owocach witaminie E, uznawane są za cenne przeciwutleniacze. Tym skuteczniejsze, że zawierają też tak ważne składniki mineralne jak potas, żelazo, magnez, wapń i fosfor. Śliwki mają sporo witamin z grupy B, dlatego od wieków cieszą się opinią owoców wpływających kojąco na układ nerwowy i poprawiających samopoczucie.
SKŁAD:
Ekologiczne śliwki.
-
Ilość w opakowaniu zbiorczym6
-
Żywność EkologicznaTAK
-
Produkt NaturalnyTAK
-
ean135902693121299
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj się