compare Porównaj (0)

Nie masz konta?

Zarejestruj się
Erythritol, erytrytol, BIO, 400 g, Diet-Food
search

Erythritol, erytrytol, BIO, 400 g, Diet-Food

Bio Erythritol to rodzaj węglowodanów zwanych alkoholem cukrowym lub poliolami, które są rozpuszczalnymi w wodzie związkami, występują naturalnie w wielu owocach i warzywach. Jest również produkowany komercyjnie przez fermentację z prostego cukru pochodzącego z kukurydzy, zwanego dekstrozą. Jest stosowany jako słodzik o zerowej kaloryczności, pomagający zastępować kalorie z węglowodanów i cukrów w pakowanych produktach spożywczych i napojach. Oprócz zapewniania słodyczy, erythritol pomaga również w zatrzymywaniu wilgoci przez żywność.

Czy erytrytol występuje naturalnie ?

Tak, Bio Erythritol występuje naturalnie w owocach takich jak winogrona, brzoskwinie, gruszki i arbuz. Występuje również w grzybach i sfermentowanej żywności, takiej jak piwo, ser, sake, sos sojowy i wino. Bio erythritol jest produkowany w handlu do użytku w wypiekach, napojach, cukierkach, gumach do żucia, czekoladach i stołowych opakowaniach ze słodzikiem.

Jakie korzyści zdrowotne wynikają ze spożywania Erytrytolu?

Podobnie jak większość alkoholi cukrowych, erytrytol nie jest tak słodki jak cukier: jest słodki tylko w około 60-80 procentach. Brak kalorii sprawia, że ​​erytrytol jest wyjątkowy wśród alkoholi cukrowych, z których większość ma około dwóch kalorii na gram (dla porównania, cukier ma około czterech kalorii na gram). Wpływ erytrytolu na zdrowie wykracza poza możliwość zastąpienia kalorii pochodzących z węglowodanów i cukru w ​​naszej diecie. Dwa obszary, w których erythrytol jest znany ze swoich pozytywnych skutków, to zdrowie jamy ustnej i poziom cukru we krwi.

Wartości odżywcze w 100 g:

  • wartość energetyczna 0,0 kJ/ 0,0 kcal
  • tłuszcz 0 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
  • węglowodany 100 g
  • w tym cukry 0 g
  • w tym alkohole wodorotlenowe 100 g
  • białko 0 g
  • sól 0 g 

Inne informacje:

Zawartość netto: 400 g

Kraj pochodzenia: Chiny

Składniki:

  • 100% erythritol

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze

Zaloguj się
Nowy
  • Ilość w opakowaniu zbiorczym
    12
  • Żywność Ekologiczna
    TAK
  • ean13
    5903933640136

Erythritol, erytrytol, BIO, 400 g, Diet-Food

Bio Erythritol to rodzaj węglowodanów zwanych alkoholem cukrowym lub poliolami, które są rozpuszczalnymi w wodzie związkami, występują naturalnie w wielu owocach i warzywach. Jest również produkowany komercyjnie przez fermentację z prostego cukru pochodzącego z kukurydzy, zwanego dekstrozą. Jest stosowany jako słodzik o zerowej kaloryczności, pomagający zastępować kalorie z węglowodanów i cukrów w pakowanych produktach spożywczych i napojach. Oprócz zapewniania słodyczy, erythritol pomaga również w zatrzymywaniu wilgoci przez żywność.

Zobacz także

Ładowanie...