Indianin Curry, produkt pasteryzowany, roślinny, 500g, Jadłobysie
Pyszności z dalekich Indii, które porwią Was swoimi aromatami, od pierwszego odkręcenia wieczka. Passata pomidorowa, którą tworzymy od podstaw, ekscytujące przyprawy (m. in kolendra, kmin rzymski, kurkuma i imbir) czy legendarna mieszanka Garam Masala z naszym autorskim twistem, to gwarancja doznań kulinarnych na najwyższym poziomie. Jako gwarant uczucia sytości w daniu wystąpiła ciecierzyca, doskonale spełniając swoją rolę. Gotowi na kulinarną podróż do Indii? Gwarantujemy niezapomniane przeżycia.
Producent przeprowadził badania laboratoryjne na zawartość alergennych białek glutenu.
Wynik końcowy: Zawartość alergennych białek glutenu w próbce jest poniżej podanej granicy oznaczenia ilościowego (<LOQ).
Skład
mleko kokosowe, ciecierzyca, cebula, imbir, czosnek, olej rzepakowy, sól, koncentrat pomidorowy, woda, przyprawy: papryka wędzona, kurkuma, ziele angielskie, pieprz kolorowy, kmin, kardamon zielony, kolendra, tymianek, koper włoski, czosnek granulowany.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: | 526 kJ / 126 kcal |
tłuszcze: | 8,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 3,6 g |
węglowodany: | 8,4 g |
w tym cukry: | 1,8 g |
białko: | 3,0 g |
sól: | 1,0 g |
Sposób podgrzania
Bajecznie pyszne i bajecznie proste w przygotowaniu. Weź patelnię lub dowolny garnek, przełóż do niego Indian Curry, a następnie zagotuj, trzymając na średnim ogniu. Ciesz się wyjątkowym smakiem w ekspresowym tempie.
Sposób podania
W wersji obiadowej świetnie smakuje z ryżem oraz surówką z kapusty pekińskiej. A jeśli jeszcze bardziej chcecie przeniknąć w kulinarny świat Indii dołóżcie do naszego dania chlebek naan, czyli indyjskie pieczywo. Można je przygotować samodzielnie przy użyciu patelni.
-
Ilość w opakowaniu zbiorczym6
-
Gluten FreeTAK
-
Odpowiednie dla weganTAK
-
W szklanym opakowaniuTAK
-
Bez laktozyTAK
-
ean135905178370045
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj się