compare Porównaj (0)

Nie masz konta?

Zarejestruj się
Agar-agar, roślinna substancja żelująca, 20 g, EKO, Dary Natury
search

Agar uzyskuje się z wodorostów. Jest to naturalna substancja roślinna zastępująca żelatynę. Jest od niej dużo zdrowsza i wydajniejsza, zawiera 80% błonnika. Nie ma koloru, smaku ani zapachu, nie psuje więc cech przygotowywanych potraw.

Sposób użycia:

A. 1 łyżeczka (ok. 5gr.) agaru + suche komponenty wymieszać w 0,5 litra zimnego płynu.

B. ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia/ gotować 1-2 minuty i odstawić w chłodne miejsce.

Doskonale nadaje się do każdej potrawy, którą należy zmienić z fory płynnej na stałą.

Polecamy także do dań wegetariańskich.

UWAGA! Agar w proszku rozpuszczamy w zimnych płynach!

Skład:

agar wyciąg z alg morskich* 100%

*produkt rolnictwa ekologicznego

Opakowanie:

20g

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze

Zaloguj się
Nowy
  • Żywność Ekologiczna
    TAK
  • ean13
    5902741006639

Agar-agar, roślinna substancja żelująca, 20 g, EKO, Dary Natury

Agar uzyskuje się z wodorostów. Jest to naturalna substancja roślinna zastępująca żelatynę. Jest od niej dużo zdrowsza i wydajniejsza, zawiera 80% błonnika. Nie ma koloru, smaku ani zapachu, nie psuje więc cech przygotowywanych potraw.

Ładowanie...