search
Agar uzyskuje się z wodorostów. Jest to naturalna substancja roślinna zastępująca żelatynę. Jest od niej dużo zdrowsza i wydajniejsza, zawiera 80% błonnika. Nie ma koloru, smaku ani zapachu, nie psuje więc cech przygotowywanych potraw.
Sposób użycia:
A. 1 łyżeczka (ok. 5gr.) agaru + suche komponenty wymieszać w 0,5 litra zimnego płynu.
B. ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia/ gotować 1-2 minuty i odstawić w chłodne miejsce.
Doskonale nadaje się do każdej potrawy, którą należy zmienić z fory płynnej na stałą.
Polecamy także do dań wegetariańskich.
UWAGA! Agar w proszku rozpuszczamy w zimnych płynach!
Skład:
agar wyciąg z alg morskich* 100%
*produkt rolnictwa ekologicznego
Opakowanie:
20g
Nowy
-
Żywność EkologicznaTAK
-
ean135902741006639
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj się