compare Porównaj (0)

Nie masz konta?

Zarejestruj się

Lista produktów marki Le Moulin du Pivert

Reputacja rzemieślniczych ciastek organicznych szybko rozprzestrzenia się pocztą pantoflową, w sklepach z żywnością ekologiczną i lokalnych sklepach spożywczych. Biorąc pod uwagę swój sukces, w latach 90-tych firma ostatecznie całkowicie poświęciła się produkcji ciastek organicznych.

Wszystkie ciasteczka są następnie wyrabiane ręcznie, aby podkreślić ich niepowtarzalny smak. Kierując się wartościami, które zostały jej przekazane, firma w dalszym ciągu promuje lokalne sektory i pozyskuje regionalną mąkę organiczną.

Wszystko zaczęło się w latach czterdziestych XX wieku , kiedy rodzina z Aveyron kupiła stary młyn, w którym pracowało wiele pokoleń młynarzy. Młyn , położony w spokojnej wiosce w Les Mazières, pracuje niestrudzenie, przekształcając zboża w mąkę w zielonych dolinach Aveyron. Od tego czasu dzieli się ze wszystkimi swoją pasją do smaku oraz szacunkiem do natury i człowieka.

W latach 70. w młynie świat szybko się zmieniał, chcąc produkować więcej i szybciej. Rodzina Milling opowiada się za rolnictwem szanującym Ziemię , uzyskując jako jedna z pierwszych cenny certyfikat „ Natura i Postęp ”. Pionier w swojej dziedzinie, młyn z dumą broni agroekologii, opowiadając się za ochroną przyrody i tradycjami przodków. Jej mąki są już organiczne.

W latach 80. ich wnuk postanowił rozpocząć nową przygodę i zaczął robić organiczne ciastka. Wykwintna i ciekawa z natury, rzemieślnicza fabryka ciastek organicznych testuje różne przepisy na ciasteczka o niepowtarzalnych smakach, wszystkie oparte na organicznej mące produkowanej przez młyn w Aveyron.

Rodzina Aveyron zdecydowała się następnie stworzyć markę „Le Moulin du Pivert” w hołdzie swoim korzeniom i wprowadzić na rynek tę gamę ciastek. Sukces jest natychmiastowy. Zaufają jej sklepy organiczne i lokalne sklepy spożywcze, wyznające te same wartości.

Przez kilka lat te dwie działalności, młynarstwo i produkcja ciastek, harmonijnie współistniały.

Reputacja rzemieślniczych ciastek organicznych szybko rozprzestrzenia się pocztą pantoflową, w sklepach z żywnością ekologiczną i lokalnych sklepach spożywczych. Biorąc pod uwagę swój sukces, w latach 90-tych firma ostatecznie całkowicie poświęciła się produkcji ciastek organicznych.

Wszystkie ciasteczka są następnie wyrabiane ręcznie, aby podkreślić ich niepowtarzalny smak. Kierując się wartościami, które zostały jej przekazane, firma w dalszym ciągu promuje lokalne sektory i pozyskuje regionalną mąkę organiczną.

Dziś Moulin du Pivert pozostaje symbolem doskonałości i przywiązania do wartości przodków. Jej historia jest pisana przez pokolenia, niosąc w każdym ciastku wiedzę i pasję swoich początków. W trosce o naturę i jakość produktów codziennie angażuje się w tworzenie ciastek bez jajek i bez oleju palmowego, zachowując jednocześnie smak i przyjemność smakową.

Opierając się na swoim dziedzictwie, fabryka ciastek organicznych Aveyron w dużym stopniu koncentruje się na lokalnej gospodarce, ożywia firmę Aveyron i nadal poszukuje najlepszych lokalnych surowców. W warsztacie, który obecnie mieści się w La Fouillade, 10 minut od młyna, wprawne ręce nadal realizują ponad pięćdziesiąt przepisów na ciasteczka. W 2018 roku fabryka ciastek dołączyła do rodzinnej grupy ciastek Galapagos Gourmet, która broni innego charakterystycznego francuskiego know-how, takiego jak koronkowe naleśniki Gavottes i różowe ciastka Fossier.

Ładowanie...