compare Porównaj (0)

Nie masz konta?

Zarejestruj się
Migdały blanszowane, Bio, 100 g, Diet-Food
search

Ekologiczne migdały to doskonała przekąska w szkole lub w pracy, a także dodatek do wypieków, deserów, muesli, owsianki oraz likierów i nalewek owocowych.

Co zawierają migdały i jakie są korzyści zdrowotne wynikające z ich spożywania?

Migdały należą do najlepszych dietetycznych źródeł witaminy E.

Witamina E jest niezbędnym składnikiem odżywczym, który działa jako przeciwutleniacz wewnątrz organizmu. Wśród swoich różnych funkcji witamina E odgrywa rolę w zmniejszaniu stanu zapalnego.

Migdały są bogate w niezbędny minerał magnezu.Magnez jest czwartym najbardziej rozpowszechnionym minerałem w ludzkim organizmie i odgrywa rolę w większości funkcji biologicznych.

Na przykład magnez jest ważnym kofaktorem dla setek układów enzymatycznych w organizmie.

W rezultacie minerał przyczynia się do regulacji ciśnienia krwi, kontroli poziomu glukozy we krwi, funkcji mięśni i wielu innych układów.

Wartości odżywcze w 100 g:

wartość energetyczna 2562 kJ / 612 kcal

tłuszcz 54 g

w tym nasycone 4,1 g

węglowodany 5,4 g

w tym cukry 3,9 g

białko 19 g

sól 0 g

Masa netto: 100 g

Kraj pochodzenia Włochy

Składniki:

bio migdały blanszowane

Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze

Zaloguj się
Nowy
  • Ilość w opakowaniu zbiorczym
    12
  • Żywność Ekologiczna
    TAK
  • Odpowiednie dla wegan
    TAK
  • ean13
    5906660508458

Migdały blanszowane, Bio, 100 g, Diet-Food

Ekologiczne migdały to doskonała przekąska w szkole lub w pracy, a także dodatek do wypieków, deserów, muesli, owsianki oraz likierów i nalewek owocowych.

Zobacz także

Ładowanie...