Ekologiczne migdały to doskonała przekąska w szkole lub w pracy, a także dodatek do wypieków, deserów, muesli, owsianki oraz likierów i nalewek owocowych.
Co zawierają migdały i jakie są korzyści zdrowotne wynikające z ich spożywania?
Migdały należą do najlepszych dietetycznych źródeł witaminy E.
Witamina E jest niezbędnym składnikiem odżywczym, który działa jako przeciwutleniacz wewnątrz organizmu. Wśród swoich różnych funkcji witamina E odgrywa rolę w zmniejszaniu stanu zapalnego.
Migdały są bogate w niezbędny minerał magnezu.Magnez jest czwartym najbardziej rozpowszechnionym minerałem w ludzkim organizmie i odgrywa rolę w większości funkcji biologicznych.
Na przykład magnez jest ważnym kofaktorem dla setek układów enzymatycznych w organizmie.
W rezultacie minerał przyczynia się do regulacji ciśnienia krwi, kontroli poziomu glukozy we krwi, funkcji mięśni i wielu innych układów.
Wartości odżywcze w 100 g:
wartość energetyczna 2562 kJ / 612 kcal
tłuszcz 54 g
w tym nasycone 4,1 g
węglowodany 5,4 g
w tym cukry 3,9 g
białko 19 g
sól 0 g
Masa netto: 100 g
Kraj pochodzenia Włochy
Składniki:
bio migdały blanszowane
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.
-
Ilość w opakowaniu zbiorczym12
-
Żywność EkologicznaTAK
-
Odpowiednie dla weganTAK
-
ean135906660508458
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj się