Oryginalna japońska zielona herbata Sencha, z Uji, ekologiczna, BIO, 85 g, AROMANDISE
Sencha ma właściwości stymulujące i orzeźwiające, które pomagają przeciwstawić się zmęczeniu fizycznemu i psychicznemu. Zielona herbata Sencha, przygotowywana z młodych pędów herbaty, to dla Japończyków prawdziwie tradycyjny gest codziennej przyjemności. Świeża i zielna Sencha ma swoje miejsce w naszym codziennym życiu! Ta zielona herbata Sencha, uprawiana w Uji w Japonii, historycznej krainie japońskiej zielonej herbaty, jest uprawiana z ojca na syna od pokoleń: jest to dzieło rzemiosła wykonywane ręcznie.
Organiczne japońskie herbaty zapraszają do podróży do krainy wschodzącego słońca pełnej smaków i zapachów. Odkryj tradycyjne herbaty z Uji w Japonii.
Pochodzi z odmian: Yabukita, Saemidori, Yutakamidori.
Nasza zielona herbata Sencha została uznana za Najlepszy Produkt Organiczny Roku 2017!
Więcej o tej herbacie
Najczęściej spożywana herbata w Japonii, zielona herbata Sencha, jest sprzymierzeńcem zdrowia i dobrego samopoczucia. Odnosi się to głównie do drugiego zbioru. Liście są wtedy zdrowe, pełne światła słonecznego i składników odżywczych.
Pochodzi z prestiżowego terenu Uji, które produkuje najbardziej znane herbaty w Japonii. Od sadu po Twoją filiżankę był przedmiotem skrupulatnej pielęgnacji.
Pakowanie odbywa się na miejscu w Japonii, aby zagwarantować jego autentyczność i świeżość. Opakowanie zapewnia idealne warunki przechowywania oraz jest neutralny dla żywności.
Nasze organiczne japońskie herbaty
Organiczne japońskie herbaty AROMANDISE są uprawiane w regionie Uji w Japonii przez rodzinę Nagata. Region ten jest synonimem wysokiej jakości herbat. Produkuje najbardziej znane herbaty w Japonii: 3% produkcji pod względem wolumenu, ale najlepsze roczniki Gyokuro, Matcha i Sencha. To stanowisko ma charakter historyczny, Uji jest źródłem techniki transformacji Sencha (metoda Uji).
Kilka wyjazdów rocznie i budowane z biegiem czasu partnerstwo gwarantują uczciwy i uzasadniony stosunek jakości do ceny.
Składniki
Liście zielonej herbaty Sencha*
*Produkt z upraw ekologicznych.
Nie zastąpi zróżnicowanej, zbilansowanej diety i zdrowego trybu życia. Zaleca się przestrzeganie zalecanych dawek. Zalecana porcja dla maksymalnych korzyści: 2,5 g naparu z zielonej herbaty dziennie (1 płaska łyżeczka to 2 g)
Produkcja
Zbiór młodych liści herbaty, zwijanie i suszenie liści.
Rady dotyczące degustacji
Japońskie zielone herbaty pije się w bardzo krótkich naparach: nie dłuższych niż 1 min. Napary smakujemy sukcesywnie poprzez zaparzanie tych samych liści herbaty (maksymalnie 2-3 razy).
-
Żywność EkologicznaTAK
-
ean133560467100011
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj się